neděle 31. července 2016

Monthly summary | červen a červenec 2016

Za měsíc červen a červenec jsem nashromáždila dohromady 10 knih. Přes prázdniny mi jich do knihovničky přibude vždy více, jelikož dostávám peníze z brigády a na konci léta se zhrozím, kolik jsem zase utratila za knihy. Letos tomu určitě nebude jinak!


Od nakladatelství Omega jsem dostala na recenzi dvě knihy. Manolito vytahuje špinavý prádlo je čtvrtým dílem ze série o španělském chlapci, který se pořád ocitá v maléru. I když bych to do sebe nikdy neřekla, na vydání každé nové knihy od Elviri Lindo se těším jako malé dítě. Marie Baťová je biografií, na kterou jsem byla obzvlášť zvědavá, protože o této dámě jsem toho před čtením moc nevěděla. A v poslední řadě tu mám knihu Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru, kterou mám na recenzi od knihcentra. 


Cenu nevinnosti jsem si koupila na buxu, popravě jsem si ještě ani nečetla anotaci, ale za stovku jsem tam tu knihu nemohla nechat! Will Grayson, Will Grayson pro mě byla spíše výzvou, knihu jsem si koupila ze zvědavosti, protože se mi od Johna Greena zatím žádná kniha moc nelíbila, tahle kniha je však geniálním dílkem! A Život jedna báseň mi chyběla do sbírky knih Colleen, které u nás YOLI zatím vydalo. 


Sweet evil jsem četla poprvé asi před dvěma lety, jenže jsem úplně zapomněla, o čem kniha byla. Tuhle krásku v anj jsem si našla na bazaru a už se moc těším až se dostanu k dalším dílům! Dreamfever je čtvrtý díl ze série Horečka, kterou u nás vydala Jota - ta bohužel vydala první tři díly a dalších se v českém překladu nedočkáme. Sice se trošku bojím angličtiny - překladatelé se vždycky vařádí na názvech, takže u nás Dannani jsou v originále jen Fae a všechny svaté předměty mají jiný název. 


Dědička ohně od Sarah Maas je naprosto úžasno knihou! Autorka si mě dostala hned po prvním díle a já si nemůžu pomoc, ale na této sérii jsem se stala závislou! Za to Rudá královna mě zklamala. Čekala jsem originální příběh, kterého se mi sice dostalo, ale knize chyběl šmrc.



Co pěkného jste si v červnu a červenci pořidili? 
Četli jste některou z výše uvedených knih?

4 komentáře:

  1. Super prírastky!! :) Najviac ma zaujala Dreamfever, asi prvýkrát u niekoho vidím, že túto sériu číta. Ja som ju síce ešte nečítala, ale mám prvé tri diely doma a neskutočne ma rozčuľuje, že to nedovydávajú. Síce asi by som to po anglicky zvládla, ale tie úplne iné názvy ma veľmi odrádzajú. A som zvedavá, čo povieš na Cenu nevinnosti. Ja som kedysi čítala prvú knihu od tejto autorky (ani neviem, ako sa to volalo, asi nejaká beštia??)a to sa mi teda vôbec nepáčilo. Aj keď je pravda, že to už bolo fakt dávno a vtedy som mala úplne iný vkus. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fever je naprosto skvělá série, takže se tomu nemůžeš divit! :D Rozhodně jí dej šanci, podle mě nebudeš litovat. Na Cenu nevinnosti jsem zvědavá... nic od ní neočekávám, tak snad překvapí.

      Vymazat
  2. Super kousky! :) Podle mě je škoda, že u nás Jota nebude vydávat další díly Horečky. Willa Graysona si chci taky přečíst, nemůžu se dočkat až si ho někdy pořídím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné přírůstky :) Z tohohle jsem četl pouze Willa Graysona, Dědičku ohně a Rudou královnu a všechny patří mezi mé oblíbené :) Ty tři díly ze série Horečka, které u nás vyšly, mám doma, ale moc se mi do nich nechce, když vím, že u nás ta série nebude dovydaná :/

    http://mybookishimagination.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.