pondělí 30. května 2016

Navždy s tebou | Jedna noc, jedna životní změna



Dvěma nespoutaným duším změní život jedna noc...

V něco prostě věříte, přestože jste to nikdy nezažili. Například v lásku. Někde tam venku je. Možná i pro Stefanii, která pracuje v tréninkovém centru bojových umění a flirtuje s nádhernými muži, jako je Nick. Tajemství je svede dohromady a před Stefanií se otevírá budoucnost, o jaké se jí nikdy nesnilo - než ji o ni připraví tragédie.

Pod Nickovým  sebevědomým zevnějškem se skrývá minulost, o níž nikdo nemusí vědět. Báječný vztah se Stefanií to však rychle změní. Stejně rychle jako on kolem sebe bourá zdi, které ho dosud chránily před závazky, ona je naopak kolem sebe staví, aby se ubránila bolesti... a Nickovi. On od ní ovšem odejít nedokáže, protože Stefanie je jediná žena, s níž by si přál žít navždy.

Armentrout si pod pseudonymem J. Lynn vybudovala slibnou autorskou kariéru. Zatím se mi od ní všechny knihy včetně série Lux líbily - a proto není divu, že jsem se do Navždy s tebou pouštěla bez přečtení anotace, což u mě není žádná novinka, šla jsem prostě na jistotu. Obálka mě ze začátku lehce odrazovala - je strašně umělá, ale už jen to od koho je pro mě musel být záchytný bod.

Hlavní hrdinka Stefanii je známá jako ta, co spí s každým. Užije si parádní noc a jde dál. Bez závazků a bez vážných vztahů. Když se kvůli práci rozhodla přestěhovat, nečekala, že potká Nicka. Někoho s podobnými pravidly, jen trošku více ráznými. Pozval ji do baru, kam přišla. Užili si spolu jednu noc a tím byla pro Nicka odepsaná. Už neočekával, že ji někdy v baru uvidí. Jenže Stefanie se společná noc líbila... jeho reakce, když po dvou týdnech spatří její obličej by však odradila úplně každého.

Nick nemá moc přátel. Má kolem sebe vybudovanou zeď, do které nenechá nikoho jen tak proniknout. Věci ohledně jeho minulosti a rodiny jsou pro hodně lidí záhadou. Nehledá vztah, ale Stefanie ho zvláštním způsobem přitahuje, nechce si ji držet dál od těla. Proto se rozhodně, že se s ní spřátelí. Jak dlouho může takové přátelství vydržet, když mezi nimi působí hmatatelné chemie?

Život je plný překvapení. Nick a Stefanii si k sobě budou ještě bližší. Jedna důležitá věc je spojí dohromady a budou se muset naučit spolu využít.J. Lynn si umí dobře pohrát s ohraným námětem, vždy mu přičaruje pár spádů, trošku si pohraje se zápletkou, a i když už čekáte sladký konec, ve kterém to půjde jako pomásle, něco se zvrtne. Za to je rozhodně palec nahoru.

Překlad má na svědomí Renata Heitelová. S překladem jsem narozdíl od obálky velmi spokojená. V jednoduchosti se skrývá krása, myslím si, že kdyby se tohoto všichni drželi, vyvarovali bychom se katastrofám, jako je tahle obálka. Umělí modelové, kteří vypadají jako Barbie a Ken. Dalším zklamáním je pro mne anotace. Jsem strašně ráda, že jsem si ji nečetla, ale když jsem ji přepisovala, trochu jsem zaváhala, zda-li mám v ruce správnou knihu.

Komu bych Navždy s tebou doporučila? Všem, co mají rádi románky v podobě NA a nebojí se žhavých scén. S těmi si autorka umí poradit na výbornou. Pokud hledáte oddychovku na jedno odpoledne, u které se mile pobavíte, možná si pobrečíte a rozhodně se budete červenat, tak je pro vás právě J. Lynn to pravé ořechové.

Sečteno a podtrženo:  očekávala jsem od knihy hodně a po jejím dočtení musím uznat, že všechno splnila a čtení jsem si užila. Sice si myslím, že se jedná o slabší dílko ze série Počkám na tebe, ale i tak dávám Stefanii a Nickovi pěkné 4 hvězdičky.

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz
Navždy s tebou si můžete zakoupit zde.

4 komentáře:

  1. Zaujalo mě to jenom kvůli těm žhavým scénám:) Jinak obálka je fakt katastrofická a taková "levná". Jako oddechovka na dovču se mi to zdá dobrý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že pokud se ke knize dostaneš, bude se ti líbit alespoň tolik, co mně. :)

      Vymazat
  2. To bych se musela hodně odvázat :D Takové knihy moc nevyhledávám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle sérii jednoduše miluju. Vlastně miluju všechny knihy od autorky. K této jsem se bohužel ještě nedostala, ale plánuji ji na léto.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.