čtvrtek 16. října 2014

Recenze: My Life Next Door - Můj život u sousedů (1#)

Můj život u sousedů • 

Proč jsem si knihu chtěla přečíst?
O téhle knížce jsem věděla už dlouho. Dokonce jsem ji měla v mobilu v aj a chtěla si jí přečíst. K tomu jsem se překvapivě i dostala, ale angličtina na mě (v té době) byla o něco složitější a četlo se to hůř, protože jsem si musela některá slovíčka hledat. Knihu jsem proto odložila na jindy. Mezi tím se CooBoo rozhodlo, že knihu vydají a já byla radostí bez sebe! 

Není soused jako soused....
Kdo by nechtěl mít dokonalé sousedy, co jsou tiší, spořádaní a slušně vychovaní? Samantha. Jejich sousedé jsou všechno, jen ne tiší. Od malička jim záviděla jejich rodinou idylku - její matka byla nudným stereotypem a vychovávala Sam a její sestru k obrazu svému. Jase se Samanthě do života připletl nečekaně, ale kdo by nebral hot souseda, jako je on? 

Celý život mi říkali celým jménem. Máma trvala na Samanthě a Charley mi občas řekl Samičko, aby mě naštval. Ale Sam se mi líbí. Líbí se mi být Jaseovo Sam. Zní to klidně, vyrovnaně, pohodově. Přesně taková bych chtěla být. 

Samantha...
Její život postrádá akci a napětí. Už dávno se vzdala představ o vzrušujícím životě, hlavně s její matkou by to nebylo ani možné. Její nejlepší kamarádka Nan jí podporuje, jenže většinou je mimo z jejího kluka. Nejvíc Sam překvapí, když její matka domu přivede chlapa a ne ledajakého - Clay Tucker má pomoct s máminou kampaní, ale jaké jsou jeho vedlejší úmysly? 

Jase... 
Kluk z početné rodinky se nikdy nenudí. Hlídání jeho mladších sourozenců dává zabrat nejenom jemu, ale i jeho rodičům. Líbí se mi na něm, že to není ten typický bad boy, který láme srdce holkám na potkání. Kluci typu Bad boy nikdy neomrzí, jasný, ale někdy je fajn přečíst si něco jiného. 

Huntley Fitzpatrick... 
Huntley Fitzpatrick vyrostla zasněná a nepozorná na pobřeží Connecticutu. Vzkvétala v rodině knihomolů, kde měl každý nos neustále zabořený v knize. Pořád je v důkladně vyčerpávajícím časopise, který jí děsil kluky, ale ukázal se jako velmi užitečný v její kariéře jako spisovatelka. Její debut moderní romance, Můj život u sousedů, byla vydána v červnu 2012 v nakladatelství Penguin pro mladé čtenáře. V Česku kniha vyšla v roce 2014 u nakladatelství CooBoo. Nyní směje se a poslouchá za dveřmi svých šesti dětí, které ji poskytují perspektivu a materiálu. Je reprezentována úžasnou Christinou Hogrebe z Jane Hotrosen Agency.
So sweet... 
Můj život u sousedů je sladký příběh o lásce, přátelství a rodinných trablech. Sam i Jase se k sobě hodí, i když máma Sam to tak nevidí. Láska jim není přána - srdci však neporučíš a rozumu v té chvíli nedohledáš. 

Obálka... 
Miluji jednoduché obálky, ze kterých srší optimismus a romantika. Na první pohled mě obálka učarovala a CooBoo udělalo dobře, že zvolili tuhle obálku!
My Life Next Door (My Life Next Door, #1) Mein Sommer nebenan (My Life Next Door, #1) Quello che c'è tra noi
My Life Next Door Mano gyvenimas šalia Můj život u sousedů (My Life Next Door, #1)

Moje hodnocení...
Obyčejná romantická knížka pro náctileté slečny, které potěší knížky typu - I love. I love you too. Je to sladký příběh o lásce mezi sousedy, o hledání přátel a o tom, jak to v životě chodí. Na knize bych nic neměnila, myslím si, že autorka pěkně a kvalitně zpracovala námět. 

Zdroje:


3 komentáře:

  1. Krásná recenze. Já bych si tuto knihu tak ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze :) Můj život u sousedů na mě už čeká na poličce, tak snad se do něj brzy pustím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu má na poličce ale ještě nevím, kdy se do ní pustím :-) ale vypadá moc dobře. a přehled těch obálek, mně se ještě líbí ta první cizí obálka ;-) ale s naší jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.