neděle 19. října 2014

Recenze: Krásná katastrofa - Učiněná katastrofa (2#)

Krásmá katastrofaUčiněná katastrofa

Proč jsem si chtěla knížku přečíst? 
Jeden a ten samý příběh, akorát z jiného pohledu? Proč ne! Krásná katastrofa je naprosto úžasná knížka, a proto není divu, že ani příběh z Travisovo pohledu jsem si nemohla nechat ujít. Bála jsem se té klišé věci - bude to nudné a stejné jako první díl. Naštěstí tomu tak nebylo. 

"Tentokrát neodcházej, jo? Chci se ráno přesně takhle probudit,"
Abby mě políbila na prsa, ale nevzhlédla, "Nikam nejdu."
str. 223

Stejné jako napoprvé... 
Je jasné, že to bude hodně podobně jako první díl, ale z Travisovo pohledu to má svoje kouzlo, které Krásná katastrofa postrádala. Možná to bude změnou pohledů, jelikož ten Travisovo je neskutečně HOT a ani chvilku jsem se nenudila. Jeho myšlenkové pochody mě fascinovali!  

Travis & Abby...
Travis, známí bad boy, co má každou holku, na kterou si vzpomene. Jenže Abby není taková. Nechce Travise a snaží se od něj držet co nejdál. Když se k němu nastěhuje, přicházejí problémy. Oba si začínají jistě uvědomovat, co k tomu druhému cítí. Jenže oni dva pohromadě... to je učiněná katastrofa. 

Nech toho, naznačila ústy. Šla s Parkerem a on jí podržel dveře. Po obličeji se jí rozlil široký, vděčný úsměv. 
Samozřejmě. Když to udělá on, tak si toho všimne. 
str. 129

Obálka...
I když ostatní verze obálek nejsou ošklivé, jsem ráda, že máme obálku s motýlkem. Líbí se už proto, že tam není Travis celý vidět, takže si můžu v klidu v hlavě vytvořit jeho dokonalou podobiznu, kterou nikdo nemůže soudit. 
Walking Disaster (Beautiful, #2) Walking Disaster (Beautiful, #2) Il mio disastro sei tu (Beautiful, #2) 

Love story...
Klišé? Jak pro koho? The best love story I've ever read? ANO! Nevím, jak to Jamie dokázala, ale z jednoho ne tolik originálního námětu stvořila naprosto úžasnou sérii, kterou miluje celý svět. Její bad boy v podobě Travise dokázal vykouzlit úsměv na tváři nejen mně, ale i spoustě jiným čtenářům. Opravdu tleskám, za vytvoření díla jako je Krásná katastrofa. 

Jamie McGuire....
Jamie McGuire se narodila v Tulse ve státě Oklahoma. Navštěvovala Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma a Autry Technology Center, kde promovala s titulem v oboru Radiografie. Jamie nyní žije v Enid, ve státe Oklahoma, se svými třemi dětmi a manželem Jeffem, který je skutečný, živý kovboj. Sdílejí svých 30 akrů s pěti koňmi, třemi psy, kohoutem a kočkou.

Abby zvedla ruce, uchopila mou tvář do dlaní a já ji objal pažemi a zvedl z podlahy. Naše rty se k sobě něžně přitiskly a já dbal na to, abych jí tím polibkem nehlasně sdělil, jak moc ji miluju, protože pouhými slovy jsem to nikdy nedokázal vyjádřit.
str. 253

Můj názor...
Lepší či horší? Travis nebo Abby? Je tu spousta otázek, na které bych mohla rozepisovat své myšlenky a odpovědi, ale můžu to také shrnout v jedné větě: Příběh byl stejně originální a s Travisova pohledu to mělo svoje kouzlo, takže nemůžu posoudit, který díl je lepší. Krásnou katastrofu a Učiněnou katastrofu bych doporučila především dívkám nebo ženám, které hledají knížku, u které na chvilku zapomenou na realitu a ponoří se hluboko do knihy, kde se pořád něco děje. 
Zdroje:



4 komentáře:

  1. Krásnou katastrofu jsem právě dočetla a taky se mi moc líbila! :) Hned po ní jsem se pustila i do Učiněné katastrofy, to už bylo zklamání, protože je slovo od slova stejná, jako první díl :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jeden a ten samý příběh, ani jsem nečekala, že by to bylo jiné. Ale mně se líbili oba dva díly na stejno :))

      Vymazat
  2. Mám doma krásnou katastrofu a chci si ji brzy přečíst, jsem zvědavá jak se mi to bude líbit :-) a napsala jsi moc pěknou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky tvoji recenzi mám chuť si Učiněnou katastrofu okamžitě přečíst. No ještě, že jí nemám doma :D
    Knihu si (jak vyplývá z předchozího řádku) přečtu. Jsem zvědavá jaký na to budu mít názor :)
    Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.