neděle 12. října 2014

Recenze: The Game - Hrej hráčem (1#)

Hrej hráčemHrej tajně • 

Proč jsem si chtěla knihu přečíst?
Světě div se, ale i já jsem fanoušek NA a v létě se romantické knihy čtou nejlépe. Proto není divu, že jsem zvolila knihu Hrej hráčem, která se stala mezi českými čtenáři vcelku oblíbenou. Byla jsem zvědavá, co mi kniha nabídne a jestli to bude jeden z těch tuctových a neoriginálních příběhů, kterých se po internetu pohybuje hafo. 

„Ten kluk by potřeboval lekci, aby zjistil, jaké to je, když si s ním někdo zahrává. Aby na vlastní kůži poznal, jak to bolí, když se s někým vyspí a on ho pak odkopne.“

Plán hry... 
Plán hry zní jednoduše. Sbal Bradena, zajisti aby se do tebe zamiloval a zlom mu srdce. Zní to přísně? Ano, ale tenhle kluk není svatoušek a zlomil srdce tolika holkám, že by jste to nepočítali na prstech obou rukou. Branden si Maddie všimnul okamžitě a rozhodl se, že ji srazí na kolena. S kamarády se dohodl na podobném plánu jako Maddie, ale ani jeden z nich nemá o plánu toho druhého zdání.
                                                                                      
  „Do měsíce se do mě Maddie Stevensová zamiluje a bude ležet v mojí posteli. Na to se můžete spolehnout.“

Maddie...
Další knižní hrdinka, kterou bych v některých momentech nejraději ukamenovala. Sice to nebylo tak hrozné, ale chvilkami byla opravdu nesnesitelná. Její kamarádky jsem měla ráda, i když plán hry byl trochu ujetý. Hned jak se Maddie dozvěděla o tom, že Braden měl podobný plán, byla naštvaná, což bylo dost nefér když vezmu v potaz, že ani ona v tom nebyla nevinně. 

Braden...
Nejdřív jsem si myslela, že ho mít moc ráda nebudu, ale ukázalo se, že tenhle bad boy obměkčil mé srdíčko a já si ho zamilovala. Teď se dostávám k té hlavní věci - nebylo na něm snad nic originálního. Celou dobu mě čtení mě u něj provázelo lehké déjà vu a přirovnávání Bradena k jiným knižním hrdinům. Škoda, kniha měla opravdu dobrý potenciál. 

Obálka...
Za prvé, jsem ráda, že nakladatelství se rozhodlo pro změnu obálky, která se jim opravdu povedla, jenže se mi moc nelíbí, že se neshoduje s hlavními hrdiny. I když....aspoň jsem mohla dát mé fantazii volný prostor a oba hlavní hrdiny si podvědomě vytvořit. 
The Love Game (The Game, #1) Hrej hráčem (The Game, #1) Le défi (Jeux dangereux, #1)
The Love Game (The Game, #1) Love Games - Spiel ohne Regeln (The Game, #1)

Je libo borůvkový muffin?
Každý člověk je na něčem závislí a Maddie byla závislá na borůvkových muffinec, které si kupovala ve Starbucksu. Ani nevím proč jsem si tuhle její vlastnost zamilovala... hm, vlastně to vím. Je to strašně cute vlastnost a mojí pozornost upoutala hned. Když se řekne borůvkový muffin, nepředstavím si nic jiného, než první díl ze série The Game - Hrej hráčem. 

Emma Hart... 
Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť superhrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy. Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...

Slovo závěrem... 
Po přečtení plánu hry - tak čtvrtka knížky - mi už bylo hned jasné, jak to všechno dopadne. Nic originálního jsem na knize nehledala a užívala si příběh, který se četl rychle a nebylo tam snad nic, u čeho bych se nudila. Hrej hráčem doporučuji především romantickým dušičkám, co neopovrhnou dalším romantickým příběhem, který zahřeje u srdíčka. 

Zdroje:


5 komentářů:

  1. Obyčajná romantická knižka. Takých tu už bolo veľa, ale dalo sa to prečítať a celkom sa mi to aj páčilo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá docela zajímavě, i když Hrej hráčem je podle mě poněkud podivně přeložený název...

    OdpovědětVymazat
  3. Já ji zatím nedočetla.. odložila jsem ji na neurčito, protože mi ta romantika začla lézt krkem.. ale jednou určitě dočtu, jen na to musí být správná nálada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ke knížce v budoucnu vrátíš, byla by škoda ji nedočíst :)

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.