úterý 28. října 2014

RC recenze: Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka - Vytí na měsíc a jiné trapasy

Vytí na měsíc a jiné trapasy

Proč jsem si chtěla knihu přečíst?
Vážně? Vážně si šestnáctiteletá holka potrpí na knížkách pro děti? Jo, docela jo. Deník úplně obyčejného upíra jsem četla strašně ráda a jelikož Deník úplně obyčejného vlkodlaka unikal mé pozornost, chtěla jsem to napravit. Tim píše jednoduše, vtipné a čtivě. Byla jsem zvědavá.

Vlkodlak.. 
Luke Thorpe je jedním z tech neoblíbených kluků mezi spolužáky, je však velmi chytrý a škola ho baví. Tedy až na tělocvik. Ten mu opravdu nejde. Když se mu začnou dít podivné věci, svádí to na vzteklinu, vždyť ho přeci pokousal pes. Jasně, příčinou vztekliny je ocas a podivné ochlupení, které vždy rychle zmizí. Naivní Luke si to pomaličku začne uvědomovat a pomůže mu s tím jeden chlapík, co ho potkal v parku, Ryan.

Najednou mě přepadly další divné myšlenky, Začal jsem si dělat starosti, že někdo přijde a lavici mi ukradne. Cítil jsem, že si ji musím nějak označkovat, abych dal všem najevo, že k ní nikoho jiného nepustím. 
str. 21 
Upíři či vlkodlaci?
Tohle tu bylo už milionkrát. Nenávist vyvolá válku, ve které se bojuje o území. V tomhle mě trochu Tim zklamal, jelikož nezvolil tolik originální námět, ale je pravda, že si to vyžehlil Nigelem - upír z předchozích knih, kterého máme všichni tak rádi.

Tim Collins... 
Tim pochází z Manchesteru, ale nyní žije v Londýně. Napsal jedenáct knih včetně oceněného Deník úúúplně obyčejného upíra - Moje "super" rodinka, který byl nominován na řadu knižních cen, a Deník úúúplně obyčejného upíra - Fakt "šílenej" rok. Více informaci naleznete zde.

Obálka... 
Na internetu jsem našla pouze jednu verzi obálky, kterou Fragment zachoval i u naší verze. Myslím si, že na tom nic nezkazili, jelikož tahle obálka je opravdu výstižná a pěkná.
Adventures of a Wimpy Werewolf: Hairy But Not Scary O Diário de Um Lobisomem Banana (Vampiro Banana, #3) Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka – Vytí na měsíc a jiné...

Staří známí.... 
Nečekala jsem, že se v knize znovu objeví Chloe nebo Nigel, ale bylo to opravdu milé překvapení, které mi zvedlo náladu. Tenhle páreček jsem měla v předchozích dílech ráda, a i když to s nimi dopadlo tak jak to dopadlo, pořád jsou mi bližší než Luke. 

Válka.. 
Vlkodlaci proti upírům. Na tom není nic originího... tedy až do té doby, než Luke, Nigel a Chloe nepřijdou na plán Mírového hnutí vlkodlaků. Podaří se této trojici přesvědčit ostatní, že válčení je zbytečná cesta, jak usmířit? Diplomacie na de vše. 

Ráno jsem opět přišel pozdě do školy, protože mě cestou něco rozptýlilo. Zrovna jsem byl na rohu ulice, když jsem cosi ucítil a měl jsem dojem, že to musím prozkoumat. Spustil jsem se na všechny čtyři, abych mohl stopu sledovat. 
Nakonec mě dovedla k veverce, která lezla na dub v něčí zahradě. Nebyl jsem si jistý, co bych měl se svým objevem podniknout, a tak jsem se prostě zvedl na nohy a pokračoval do školy. 
str 41 
Moje hodnocení...
Knížka se mi líbila, a i když se jedná o dost naivní příběh určení mladšímu publiku než jsem já, Deník úúúplně obyčejného vlkodlaka jsem četla s chutí, protože po humorné stránce nemůžu nic vytknout. Svižné čtení, zajímavá zápletka a hlavně ta humorná část dávají knize ten správný šmrnc. Za mě 3 hvězdičky.
!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fragment. Knihu si můžete zakoupit zde!

1 komentář:

  1. I 22-letá holka má slabost pro dětské knihy :D tuhle knihu si chci už nějakou dobu přečíst, ty předchozí mě moc bavily.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.