středa 12. února 2014

Recenze: Nova - Breaking Nova (1#)

Breaking Nova (Nova, #1)
Breaking Nova
Nova 1#
Jessica Sorensen
e-book
2013
Goodreads 4.04

Nova Reed mívala sny – chtěla se stát slavnou hudebnicí a vzít si muže jejích snů. Ale všechny sny se v jednom okamžiku změnily. Teď dělá to nejlepší, co může a někdy dělá i věci, které by stará Nova nikdy neudělala. Věci, které ji pomalu užírají zevnitř. Přežívá ze dne na den… dokud nepotká Quintona Cartera. Jeho intenzivní medově hnědé oči si ji podmaní a najednou vypadá tak zlomeně, jak se cítí.


Quinton dostal další šanci pro normální život – a on ji nechce. Tetování na hrudi jsou neustálou připomínkou toho, co zavinil, co ztratil. Slíbil si, že už nikdy nebude šťastný… ale pak ho sladce krásná Nova přinutila znovu se usmát. On ví, že je pro ni špatný, moc poškozený minulostí, jenže ona je jediná možnost, aby se cítil znovu naživu. Quinton se bude muset rozhodnout: Zaslouží si začít znovu? Nebo by měl navždy platit za svoji minulost? 

Nova Reed je nešťasná a pořád myslí na jednu věc - Landon. Její bývalý přítel, kterého milovala z celého srdce a viděla v něm svou budoucnost. Její spřízněná duše, kterou už jen tak nenajde. Jenže Landon si vzal život. Zabil se a Nova ho našla mrtvého. Celá událost s ní hodně zatřásla. Každý den přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby to neudělal. Chce porozumět tomu proč. Proč ji tu nechal samotnou, zlomenou a nešťastnou.

Quinton Carter býval milým klukem, který měl sny. Doufal, že se jednou ožení a bude mít šťastný život. Jenže jeho minulost ho pronásleduje kamkoliv jde. On je zodpovědný za úmrtí dvou lidí. Po tomto incidentu se uzavřel do sebe a po nějaké době odešel z domu. Začal bydlet u kamaráda a také se vydal špatnou cestou.
Oba za sebou mají špatnou minulost, na kterou nejde jen tak zapomenout. Oba přemýšlí každý den nad tím, jaké by to bylo, kdyby se to nikdy nestalo. Myslí si, že se od sebe liší, ale jsou si víc než dost podobní. Nova je první, které se podařilo přinutit Quintona smát se.

I'm dying. Breaking Nove není jedna z těch, u které se budete jenom smát. Několikrát mě pálily oči od slz a několikrát jsem měla chuť jít se zahrabat. Jessica Sorensen má můj velký obdiv, protože se jí povedlo nacpat tolik emocí do jedné knihy.

Na začátku knihy jsem se nepřestávala divit jménům. Autorka zvolila velmi zajímava jména pro hlavní hrdiny a já si nepohla pomoc, ale Nova mi prostě připomínala televizní kanál. a Quinton - jeho jméno jsem neuměla vyslovit. Líbí se mi, že se její příběh trošku liší od těch ostatních, co jsem kdy četla.

Fuck.Fuck.Fuck. U konce jsem na nic jiného nemyslela, protože zbývalo tak málo a pořád nic. Konec mi vlastně potvrdil jednu věc, kterou jsem zjistila při čtení Callie & Kaydena - autorka píše hearbreaking konce, takovým způsobem, že vás to dostane do kolen.
Jessica Sorensen
Jessica Sorense je autorem The New York Times a USA Today Bestsellers. Žije v zasněžených horách Wyomingu. Jessica miluje čtení, psaní a je závislá na TV seriálech The Vampire Daries a Modern Family. Také je obrovský milovník hudby, co které je ponořená, když píše.
Moje pocity? Zdrcující. Názor? Kéž by se mi podařilo na nějaký přijít. Tahle kniha si opravdu zaslouží můj obdiv, i přes tu věc s drogami a trávou, které do dnešní doby prostě patří. Autorka vymyslela reálné postavy, kterým jsem doslova všechno žrala a povedlo se jí napsat knihu, která ze mě vyždímala všechny emoce. A teď mi zbývá jen doufat, že druhý díl bude ještě lepší. 

description

description

14 komentářů:

  1. Proč se vůbec na tuhle recenzi sakra dívám?:D Já, člověk, který četl samé fantasy, pak vyhraje Nepřítele mého nepřítele, přečte si proto i Nebezpečnou lásku, najednou si zničehonic napíše na seznam sérii Lux. Proboha, co se to se mnou děje?!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe :D Přečti si něco od Abbi Glines - Falen too far a myslím si, že i NA tě začne hodně bavit :D Nebo The coincidence of Callie and Kayden! :D Lux je fajn.... mohla bych se konečně dokopat k dalším dílům :D

      Vymazat
  2. Probůh ne! Nesnaž se mě do toho nutit!:D Už tak propadám panice, co se to se mnou děje :D... Ale mám v plánu číst takový, kde to asi bude taky paranormálno a romance. Těžko říct :D Už si nepamatuju anotace :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Náhodou žánr NA by tě bavil! A určitě by si mu propadla jako já :D Tak to nevím o čem mluvíš, ale paranormální romance jsou také fajn :D

      Vymazat
    2. Například série Vesmír :D

      Vymazat
    3. Já ji mám v plánu no. Hlavně kvůli těm obálkám!:D V originálu je pak ten název Across the Universe a je to od Beth Revis, kdybys měla zájem se podívat :D

      Vymazat
    4. Obálky jsou úžasný :D Jj já vím, kamarádka má doma celou sérii a hodně se jí líbila :D Třeba si jí někdy vypůjčím :D

      Vymazat
    5. taky bych potřebovala mít nějaké známé, co čtou to, co já. anebo alespoň čtou :DDD

      Vymazat
    6. To v mém okolí krom rodičů čte jenom ona a je do knih stejný blázen jako já :D

      Vymazat
    7. Tak to máš fajn no :D Já jakože v okolí mám jen pár lidí :D Ale oni čtou něco jinýho, takže je to naprd :D Člověk nemá ani komu stále prdelit, co se v těch knihách děje :DD

      Vymazat
    8. To já jsem za ní tak ráda... většinou čteme i stejné knihy, takže máme o čem kecat :D + jde se mnou na střední, takže se jí budu zase každej den vykecávat 3 :D

      Vymazat
    9. to máš super :D ráda bych našla spřízněnou duši jako máš ty :D

      Vymazat
  3. O téhle knížce jsem ještě neslyšela, ale už jsem si ji dala do to-read poličky, takže doufám, že se k ní někdy dostanu :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.