středa 1. května 2013

Filmová podoba týdne (13)

Jedná se o meme jehož autorem je Niklaus  Cílem tohoto meme je každý týden uveřejnit nějaký film/seriál, který je podle knihy.

Název filmu: The last song (Poslední píseň) 
Režie: Julie Anne Robison 
Hrají: Miley Cyrus, Bobby Coleman, Greg Kinnear, Kelly Preston, Nick Searcy, Kate Vernon, Rhoda Griffis, Liam Hemsworth, Melissa Ordway, Hallock Beals, Carly Chaikin
Název knihy: Poslední píseň 
Autor: Nicholas Sparks
O čem je film:
Život sedmnáctileté Veroniky 'Ronnie' Millerové je najednou vzhůru nohama, když se její rodiče rozvedou a její otec se odstěhuje z New Yorku do města Tybee Island ve státě Georgia. O tři roky později si se svými rodiči stále nerozumí a zlobí se na ně, zvláštně na svého otce, dokud se její matka nerozhodne, že by bylo v nejlepším zájmu všech zúčastněných, aby strávila léto v Tybee Island se svým otcem. Její otec je bývalý koncertní pianista a učitel a žije tichý život v pobřežním městě. Je plně ponořen do tvorby uměleckého díla, které se stane hlavní ozdobou místního kostela. Nezapomenutelný příběh o lásce v jejích nesčetných podobách – první láska, láska mezi rodiči a dětmi – který ukazuje, jak jen to román Nicholase Sparkse umí, mnoho způsobů, jak hluboce procítěné vztahy mohou naše srdce zlomit a zase je uzdravit. (CSFD.cz) 

Můj názor: 
Knihy od Sparkse jsem nečetla a i když jich v knihovně pár máme, nikdy jsem po jejich přečtení netoužila. Viděla jsem za to pár filmů natočených podle jeho knih a musím říct, že Poslední píseň na mě udělala největší dojem. Dojemný film, úžasné herecké výkony  a romantický podklad udělali svoje, protože film  mě natolik oslnil, že jsem si oblíbila i Miley. Jako herečku jí mám ráda, ale jako zpěvačku už tolik ne. 






8 komentářů:

  1. Kniha je dokonalost, film už se mi tolik nelíbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha byla lepší? Že bych si jí přečetla? :D Možná časem, ale děkuji za typ! :D

      Vymazat
    2. Kniha je o dost lepší, určitě ti jí doporučuji :)

      Vymazat
  2. Knížku si chci velmi přečíst!! :D Film byl fajn. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten film je skvělý :)) Viděla jsem ho asi před rokem a chci se na něho kouknout znovu.. napřed si teda ale přečtu knihu :)
    Sparkse jsem si v poslední době strašně moc oblíbila. Před nedávnem jsem dočetla Milý Johne a musím říct.. to je tak skvělá knížka!
    Nikdy bych nečekala, že se mi takové knížky budou jednou líbit, ale opak se stal pravdou.. :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Film byl úžasný. Ráda bych si někdy přečetla i knihu. A s Miley máš pravdu .. taky jsem si ji tady oblíbila. Ale ne jako zpěvačku, ale herečku. Moc se mi líbil. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ji má rád pouze jako herečku :))

      Vymazat
  5. Na film se někdy musím podívát :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.