sobota 30. ledna 2016

Zakázaná hra | Doupě

Zakázaná hra
Doupě 
#2
L. J. Smith
Fragment

Stínový muž Julian se vrátil a s ním i nová Hra. Jennyini přátelé jeden po druhém mizí a zůstávají po nich jen papírové figurky. Jenny musí najít Julianovo tajné doupě a zachránit své přátele ze Světa stínů dřív než bude pozdě.
Zakázaná Hra pokračuje. 
Kdo bude vítěz, a kdo poražený?



Vstupte do světa, kde se Vaše největší noční můry stávají skutečostí... 

L.J.Smith je pro mě jasnou volboju, její knihy mají nádech tajemna, originální zápletku a vždy si jejich čtení na 100% užiju. U druhého dílu ze série Zakázaná hra tomu nebylo jinak. Do příběhu jsem se s hrdiny rychle vžila a byla napjatá, jak to dopadne. Když se řekne Julian, vybavím se pohledného kluka s pronikavě modrýma očima. Musím uznat, že u téhle série vůbec netuším, jak skončí, autorka si nechala rovnou několik otevřených vrátek, proto se moc těším na třetí, poslední díl.

Jenny si myslela,  že už je po všem. Parta kamarádů se pomaličku vrátila k normálnímu životu, jenže Julian, stínový muž, je nenechá jen tak napokoji. Chce získat Jenny a udělá vše proto, aby jí získal. Nic a nikdo mu v tom nezabrání. Dokáže mu odolat a zachrání znovu své přátele? Protože tentokrát k tomu bude potřebovat více důvtipu a dokonalý plán, jak zhatit plány stínového muže.

Každý máme oblíbené autory, u jejichž knih se občas sami ptáme, líbí se mi proto, že je tak dobrá a nebo proto, že je od mého favorita? U druhého dílu jsem položila tu samou otázku. I když jsem měla Doupě přečtené během dvou dní, u některých pasáží jsem se na chvilku pozastavila. Jenny mi začala lézt na nervy a po dlouhé době jsem si oblíbila v knize zápornou postavu. 

Jullian je podlý, zákeřný a tvrdě si jde zatím, aby získal to, co chce. V tomto případě je to Jenny. Jenže zde se dostáváme do jakéhosi milostného trojúhelníku, ve kterém figuruje ještě Tom, Jennin přítel. Vybrat si mezi špatným a dobrým klukem je pro mnoho čtenářů těžká otázka, pro mě je to jednoznačně záporák. A nebude to mít vůbec lehké...

Naše české verze obálek patří k nejpovedenějším. Líbí se mi její grafické zpracování a propojenost s obálkou prvního dílu. Čtenáře rozhodně na první pohled zaujmou. Pokud přemýšlíte, zdali je tato série Vaším šálkem kávy, dejte ji šanci. Myslím si, že leckoho mile překvapí a faktu, že byla originálně vydaná již v roce 1994 nebudete chtít věřit.

Sečteno a podtrženo: Kniha se mi líbila. Hlavní hrdinku bych sice nejraději prohodila oknem, ale dějová linie a Julian to za ní všechno napravili. I když se již nepovažuji za dítě a jen tak něco mě nevyděsí, při čtení mnou párkrát projela husila. Na druhý díl Zakázané hry jsem se dlouho těšila a doufám, že mě autorka v třetím, podledním díle, nějak překvapí. Ode mne si kniha odnáší 4 hvězdičky.

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fragment.
Doupě si zakoupíte zde.

2 komentáře:

  1. Já celkem často mám chuť prohazovat hlavní hrdinky oknem :D Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu s tebou souhlasit. Kniha je opravdu skvělá, halvně tedy na oddech. Hlavní hrdinka... no... lezla mi na nervy, ale méně, než v prvním díle. Ale určitě by nebylo na škodu ji tím oknem prohodit :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.