sobota 15. prosince 2012

Upíří deníky - Probuzení


Název: Probuzení
Série: Upíří deníky
Díl: 1
Autorka: L.J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: V dobách kvetoucí italské renesance se bratři Damon a Stefan Salvatore bezhlavě zamilovali do krásné mladé upírky Katherine. Ačkoli bylo její srdce dost velké pro oba, každý z nich ji chtěl mít jen pro sebe. Jejich nesmiřitelný souboj o Katherininu přízeň však vedl k její smrti, po které zůstali dva nesmrtelní, na smrt rozhádaní chlapci se zlomeným srdcem...Po několika staletích se má boj Damona a Stefana opakovat. V malém americkém městě se seznámí s krásnou a chlapci obletovanou studentkou Elen, jejíž podobnost s Katherine je neuvěřitelná...

...všichni kluci po mně touží, ale já chci jen Stefana. Je krásný, tajemný a donedávna mně ignoroval a vyhýbal se mi... Asi už vím proč. Má totiž děsivé tajemství, které znám jen já...

Moje hodnocení obálky: 3/5
Moje hodnocení: 1/5



Můj názor: 
Chcete se vžít do role Eleny,když ji umřeli rodiče? Nebo Stefana, hladového a lačnícího upíra? Podívejte se  a seriál, protože tohle byl propadák prvního stupně. Elenu bych nejraději něčím flákla, aby se probrala, protože jsem nikdy nečetla knihu s tak nafoukanou, sebejistou a arogantní hlavní hrdinkou. Možná si to myslím hlavně, protože se koukám na seriál a ten je úplně o něčem jiném.

Elena přijíždí domu z Francie kde strávila prázdniny, ale neví co na ni čeká za tajemství. Tragickou smrt jejích rodičů nese špatně ( Mě tedy přišlo, že se z toho až moc rychle oklepala a šla dál ). Její kamarádi jsou podivní a nový kluk ve škole, který je nebezpečně sexy je volný. Až na to, že má Elena přítele. To ji však tolik nezajímá a snaží se o něm zjistit co nejvíc informací.

Tumblr_lq1y7jm52l1qluafh_largeUff. Dobře to, že má Stefan kudrnatý vlasy jsem ještě skousla, ale Eleniny blond vlasy už ne. Hrozně se mi  opisy postav příčily, protože je mám v hlavě takové jaké jsou v seriálu a tady jsem trochu váhala. Na knihu jsem se docela těšila. Už předem jsem věděla, že je to o něčem jiném než seriál, ale stejně mě to vyvedlo z míry.

V polovině knihy jsem se sekla a i když jsem se snažila vzít si knihu do ruky a číst, našlo se něco jiného , co jsem chtěla dělat víc. Nad Stefan slintají holky, které kolem něj sotva projdou. Po Eleně jedou všichni a ona se rozhodla, že chce Stefana. Na chudáka Matta však už nemyslela. Ona je přesně ten typ holky, která musím mít všechno, co si umane.

Tumblr_md63gy9xrq1qd7kvso1_500_largeKnihy s upíry mám ráda. VA se povedla a moc se mi líbila, také Škola noci není k zahození, ale Stmívání není nic pro mě. Četla jsem kousek prvního dílu a mohla bych říct, že se to dá srovnat s touhle knihou. Elena i Bella pro mě byli nesnesitelné a tupé. Nechci urážet fanoušky Stmívání, ale tohle není můj šálek kávy.

Obálka mi na rozdíl od obsahu knihy přejde pěkná. Polovina obličeje upíra se mi líbí. Písmo se také povedlo a vesměs jsem ráda, že zachovali původní obálku, které dávám krásně 3 hvězdičky. S knihou už je to horší, protože pro mě to byl propadák a další díly si asi už nepřečtu. Knize dávám pouze 1 hvězdičku.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí RC.
Knihu si můžete zakoupit zde.


1 komentář:

  1. Víceméně s tvým názorem souhlasím, jediné plus téhle série je, že se to tak rychle čte...

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.